Topic: Par Lubaušu attīstību

Labdien, lubaušnieki smile (interesanti no kā ir cēlies nosaukums Lubauši???)

Bet ne par to ir stāsts.

Pirmkārt, ļoti nesen arī esmu kļuvis par vienu no ciemata iedzīvotājiem un līdz ar to iesmu ieinteresēts informācijā par vietējo dzīvi.
Otrkārt, biju aizsūtījis uz Olaines novada pašvaldību (attīstības nodaļa) jautājumus par tuvā nākotnē plānotajiem projektiem (precīzāk par veloceliņu un skaņas sienas izbūvi) un lūk ko man atbildēja:

"Pašvaldības 2016. gada budžetā ir paredzēts finansējums gājēju velosipēdistu celiņa būvprojekta izstrādei posmā Jaunolaine-Gaismas un būvniecībai posmā Jaunolaine-Lubauši-A8 tunelis (pie autobusu pieturas). Būvniecība varētu tikt uzsākta šogad un pabeigta 2017. gadā.

Atbilstoši Lubaušu ciema izveides detālplānojuma aizsargstādījumi gar autoceļu A8 paredzēti par Lubaušu ciema iedzīvotāju līdzekļiem un tuvākajā nākotnē konkrētu plānu nav. Bet Olaines novada pašvaldība ir gatava izskatīt jautājumu par līdzfinansējuma piešķiršanu (līdz 50% no kopējām izmaksāmm) ciema iedzīvotāju iniciatīvām koplietošanas infrastruktūras- ceļi, ielas, apgaismojums, apstādījumi (t.sk. trokšņu mazinoši) utml. uzlabošanā un/vai izveidē."

Prieks, ka drīzumā arī gar Lubaušiem tiks izbūvēts veloceliņš, taču par pārējo ciemata attīstību mums pašiem jābūt aktīviem. Lai mums izdodas!!!

Re: Par Lubaušu attīstību

Es vienmēr esmu teicis, ka pašiem jābūt aktīvākiem un jāraksta domei atgādinot par sevi.
Prieks par ciemata iedzīvotājiem, kas aktīvi piedalās ciemata attīstībā. Pats arī esmu daudz rakstījis domei, tai skaitā par ceļiņa izbūvi.
Pēdējā laikā Domē ir dzirdīgas ausis un ļoti sakarīgi cilvēki un ja tie piešķir līdzfinansējumu uzskatu, ka to vajadzētu izmantot itsevišķi - ceļi, ielas, apgaismojums, apstādījumi (t.sk. trokšņu mazinoši) utml. uzlabošanā un/vai izveidē.

Last edited by LDPR (2016-02-08 11:31:28)

Re: Par Lubaušu attīstību

Prieks par aktivitātēm no Jūsu puses.
Par trokšņu samazināšanu pārlasiet atbildes vēstuli no veselības inspekcijas: http://avia.nanolv.lv/forum/viewtopic.php?id=122

Last edited by Kapriz (2016-02-09 11:45:40)