Topic: Talka 2015

2015. gada Lielā talka Latvijā paredzēta 25.aprīlī. Itkā tālu, bet pienāks ātri. Vai Lubaušos tā būs?

Varbūt aktīvie kaimiņi var padalīties ar domām, ko vajag sakopt, izdarīt un uz top lietām koncentrēties talkas laikā? Ļoti cerams, ka iepriekšējo gadu organizatori arī šogad veiks organizatorisko darbu (atvainojos, ka nevarēšu tajā palīdzēt, bet talkā labprāt piedalīšos).

Mans ierosinājums visā vēlmju sarakstā - ūdens noteku sistēmas, proti Olaines upes aizaugusī daļa un iekšējie grāvji, kuri ir aizauguši un ar laiku teritoriju padarīs mitrāku un ar odiem bagātāku.

Re: Talka 2015

25.aprīlī jau viss būs zaļš un aizaudzis, tāpēc jau tagad savā nostrūrī vācu atkritumus. Domāju, ka citiem arī tas būtu labs variants. Problēma vienīgi ir ar atkritumu izvešanu, jo cik nu var, tik nu savā miskastē iemetu.

Pašā talkas dienā iespējams varētu tiešām nodarboties ar kādu citu lietu kā grāvju sakopšanu, koku stādīšanu.

Labvakar, Lubaušos!
Man prieks par aktīviem kaimiņiem, kas negaida "Laimes lāci"!
Teikšu godīgi, arī es katru gadu pēc talkas ceru, ka cilvēki nemēslos, bet diemžēl aina ir cita....

Kā jau Archy un Jānis minēja šogad talkosim 25. aprilī !!!
Par to ko mēs darīsim mums jāvienojas visiem kopā, bet teikšu atklāti lielus labiekārtošanas darbus nevaram uzsākt, jo mums daudz neapbūvētas teritorijas.
Domāju, mums jāizdara tādi vienkārši darbi, kā atkritumu maisu vai spaiņu izvietošana pie pieturas un pie peldvietas, atkritumu savākšana visā Lubaušu teritorijā, peldvietā, meža ceļa un lielā ceļa teritorijā.

Runājot par notekgrāvju tīrīšanu. Zinu, ka iedzīvotāji tos tīra par personīgiem līdzekļiem. Ja ir interese varu painteresēties, kas un par cik.

Diskusiju turpināsim....

Labvakar, kaimiņ!

Šogad kā katru gadu rīkosim LIELO TALKU!

Tiekamies:

25.aprīlī plkst.10 pie Sūkņa mājas Saules un Austrumu ielas krustojumā.

Aicināti visi  lieli un mazi, jo darbiņi būs visiem!

Variet līdzi ņemt stādiņus, vai kādu citu saimniecībā noderīgu lietu, kas jums ir pa daudz un ko gribat iemainīt vai dāvināt kaimiņam!

Ar sveicieniem,
Mārīte Rūja,
tel.26013906

Dzīvosim skaisti! Lai prieks Tev pašam un pārējiem!
Tīra Latvija sākas Tavā galvā!

http://www.talkas.lv/?page=20164

Savā ciema lejasdaļā atkritumus būsim jau drīz tā kā savākuši, bet radās cits jautājums. Kā ir ar asfaltēto ceļu? To, saprotu, vajadzētu kopt pašvaldībai, bet vai tā notiks? Varbūt varam iesaistīties mēs? Tai skaitā patīrīt krūmus līdz pat apvedceļam...

Vienīgi problēma šķiet tālajā talkas dienā, jo uz to laiku viss varētu būt sazaļojis un atkritumus vairs īsti neredzēs.

Lasu...Jānim, ļoti gribas darboties:)
Katru gadu brauc simtslatnieki un uzlasa atkritumus lielo šoseju malās un pieturvietās...domāju, šogad būs tā pat.
Runājot par meža ceļu, mums vienmēr līdz pusei pretī nāk to māju iedzīvotāji, kas dzīvo pirmajās mājās kā nogriežās no apvadceļa, domāju arī šgad tā būs.
Par krūmiem, jājautā pašvaldībai vai tiem ir šogad paredzēta krūmu ciršana, jo zinu, ka vienu gadu tā tika organizēta...domāju pašiem tas nav jādara un to nemaz nedrīkt darīt...
Jāni, jāatrod zeme mūsu ciematā, kur būvēt atpūtas laukumu, gan lieliem, gan maziem un jāpiesaista ES finansējums, tad varēsi droši darboties:))

Pēc ģenplāna sabiedriskā zona paredzeta tajā plašajā gabalā, kas ir Austrumu ielas sākumā, kur arī sūkņu stacija. Diez kam tas pieder? Varbūt, ka tur var ko labiekārtot nevis gaidīt n+ gadus, kad kāds ko tur sāks drīt?

Mans tēvs apciemoja Lubaušus un viedi teica: "dēls stādiet kokus, nedzivojiet klajumā" .... bet es jau laikam ar savem kokiem pret vēju būšu te visiem apnicis. Var jau sastādīt gar pļavas ceļu - nu nocirtīs pēc gadiem, nu neko, bet šaubos vai to pļavas ceļu kāds aiztiks.

+ vai zaru kaudzi savā teriorijā var sadedzināt? Neatskries pašvaldības policija un neuzliks sodu?

+ man šajā nedēļā būs traktors kurš frēzēs/izlīdzinās teritoriju - ja kādam arī ir tāda nepieciešamība - varu iedot kontaktus - nebūs atsevišķi par ceļu jāmmaksā. Kontaktus vaicājiet man pa tel. 26567782.

Kaimiņi, mums nav info dēļa?...varbūt kāds apņemas uztaisīt? Iespējams pat divus, tos varētu izvietot pie iebrauktuvēm.

Labdien!

Liels PALDIES, visiem kaimiņiem, kas piedalījās lielajā talkā!
Kā vienmēr ir prieks par tiem, kuri nav vienaldzīgi!

Šogad talkā oficiāli piedalījās 28 cilvēki, no kuriem 18 pieaugušie un 10 bērni.
Tika sakopta iekšējā Lubaušu teritorija, pieturvietas, atpūtas vieta pie karjerām, lielceļa malas, pļava uz Birzniekiem kā arī meža ceļa malas.
Kopā tika savākti 40 maisi ar atkritumiem un daudz dažādi liela izmēra atkritumi, kuri maisos netika ievietoti (riepas, automašīnu bamperis, dzeloņstieples utml.)

Talkā iepazinām kaimiņus, apspriedām jaunas idejas ciemata labiekārtošanai, kopā pastrādājām un kopā apēdām Olaines novada pašvaldības sarūpētos pīrāgus.

Paldies, Jums  visiem!!!

P.S. Nākamais darbiņš būs info dēļa izgatavošana un uzstādīšana!!!
Mēs vēl noteikti tiksimies!!!!

Ar sveicieniem,
Mārīte