Topic: Ceļi un komunikācijas (Ūdensvads un kanalizācija) - nākotnes vīzija

Kāds ir jūsu viedoklis? Vai mēs (ciemata iedzīvotāji vai zemju īpašnieki) esam ieinteresēti noasfaltēt ciemata ceļus un ierīkot centrālo ūdensvadu un kanalizāciju tuvāko gadu laikā? Varbūt kādam ir informācija - vai šis jautājums jau bija cilāts un kāds bija rezultāts? Es personīgi esmu ieinteresēts.

Esmu interesējies Olaines atbildīgajās iestādes (pie noteiktām personām) par šo jautājumu - caur Olaini var piesaistīt ES fondu līdzekļus ciemata inženierkomunikāciju un ceļu attīstībai - tā kā to dara visur Latvijā. Vai mēs to vēlamies?

0. Finansiālus ieguldījumus tas prasītu minimālus.
1. Tas būtiski uzlabotu dzīves kvalitāti ciematā.
2. Tas celtu mūsu īpašumu vērtību.
3. Ciemats noteikti kļūtu daudz apdzīvotāks.
4. u.t.t.

Ja par šo jautājumu ir interese, es varētu mēģināt noskaidrot situāciju sīkāk (interesēšos tāpat).

Jurijs (Mēness iela 15)

Re: Ceļi un komunikācijas (Ūdensvads un kanalizācija) - nākotnes vīzija

Как раз на прошлой неделе звонили в Olaines ūdens un siltums, интересовались по поводу возможного подключения городской воды (очень актуальна для нас эта проблема, так как качество оставляет желать лучшего), так как шли разговоры о том, что, может, потянут, но... Как нам объяснили, деньги у них выделены только на Яунолайне, а до нас тянуть водопровод им очень дорого и собственно они даже и не собирались... Единственное, сказали, что предлагали купить водокачку, которая обслуживает дома у северного въезда, но та фирма отказалась, так что в ближайшие годы САМИ Olaines ūdens un siltums ничего делать не будут... По поводу со-финансирования - идея хорошая, но боюсь реализацию мы не потянем, но узнать все равно надо... Если не сложно, напишите, пожалуйста о результатах - может, самоуправление все-таки поможет хоть чем-нибудь...

George wrote:

Kāds ir jūsu viedoklis? Vai mēs (ciemata iedzīvotāji vai zemju īpašnieki) esam ieinteresēti noasfaltēt ciemata ceļus un ierīkot centrālo ūdensvadu un kanalizāciju tuvāko gadu laikā? Varbūt kādam ir informācija - vai šis jautājums jau bija cilāts un kāds bija rezultāts? Es personīgi esmu ieinteresēts.

Esmu interesējies Olaines atbildīgajās iestādes (pie noteiktām personām) par šo jautājumu - caur Olaini var piesaistīt ES fondu līdzekļus ciemata inženierkomunikāciju un ceļu attīstībai - tā kā to dara visur Latvijā. Vai mēs to vēlamies?

4. u.t.t.

Ja par šo jautājumu ir interese, es varētu mēģināt noskaidrot situāciju sīkāk (interesēšos tāpat).

Jurijs (Mēness iela 15)

Protams ka ir interese!

Last edited by LDPR (2013-07-01 14:31:37)

George wrote:

4. u.t.t.

Jurijs (Mēness iela 15)

Par šo jautājumu es ar domāju, iekšējo ceļu un apgaismojuma uzstādīšanu pieaicinot līdzvinansēt domi. Bet noskaidrojās fakts, ka visi ciemata iekšējie ceļi esot privātīpašumi. Lai par to pārliecinātos uzrakstīju domei, kura sniedza informāciju/plānu ar pašvaldībai piederošiem ceļiem, diemžēl iekšā ciematā pašvaldību ceļu nav. Līdz ar to, pašvaldībai izsniegt finanšu līdzekļus varētu rasties grūtības. Bet jautājums aktuāls - zināt ko domā un kā varētu palīdzēt dome šajā jautājumā būtu labi. Savus ceļus kā redzam dome asfaltē- par ko viņiem paldies.

Jā, viens no priekšnosacījumiem komunikāciju un ceļu izbūvei ir viennozīmīgi visas mūsu domājamo ceļa daļu atdošana pašvaldībai. To es biju dzirdējis. Bet vai tad kāds ir pret? Es ar to rēķinājos un esmu par.

George wrote:

Jā, viens no priekšnosacījumiem komunikāciju un ceļu izbūvei ir viennozīmīgi visas mūsu domājamo ceļa daļu atdošana pašvaldībai. To es biju dzirdējis. Bet vai tad kāds ir pret? Es ar to rēķinājos un esmu par.

Tā ir. Atliek uzzināt ko par to domā dome - gan par šo jautājumu, gan par līdzfinansēšanas iespējām.

Я лично против. Это наша земля и наши дороги. Лично я за нее деньги платил. Отдадим самоуправлению будет бардак, а так со временем наведем порядок, сможем закрыть проезд для путешественников, которые приезжают и мусорят!

Vadimus wrote:

Я лично против. Это наша земля и наши дороги. Лично я за нее деньги платил. Отдадим самоуправлению будет бардак, а так со временем наведем порядок, сможем закрыть проезд для путешественников, которые приезжают и мусорят!

Алилуя. "Только жаль, что в ту пору прекрасную,нам жить не придется с тобой."